Restauracje

Uciechom stołu służy parterowa, reprezentacyjna przestrzeń Dworu. Mieści się tu Bar i dwie Restauracje: wykwintna i elegancka Restauracja Magnolia oraz otwarta na park Restauracja Ogrodowa.

Kuchnia Dworu Kombornia smakowo integruje europejskie osiągnięcia sztuki kulinarnej z tradycyjną i regionalną kuchnią polską. Estetycznie nawiązuje do francuskiego stylu podawania potraw. Same potrawy powstają głównie w oparciu o gwarantowanej jakości produkty lokalne w tym o warzywa, owoce i zioła które na stoły trafiają wprost z dworskiego ogrodu i sadu.

Dania inspirowane ideą kuchni Slow Food, w oprawie zabytkowych wnętrz dworskich, dobrze służą przyjemności niespiesznego czerpania z bogactwa smaków jakie czekają w wykwintnym menu. Specjalnością Dworu Kombornia są niepowtarzalne kolacje Vin Diner - złożone z degustacyjnych dań w połączeniu z idealnie dobranymi winami wyselekcjonowanymi z portfolio Salonu Win Karpackich tworzą prawdziwe uczty wrażeń.

 

Rok 2015 oraz 2014 obfitował w wyrazy uznania ze strony krytyków kulinarnych pod adresem zarówno Dworu Kombornia Hotel & SPA**** jak i mieszczącej się w nim Restauracji Magnolia.

W  lipcu 2014 Hotel i Restauracja otrzymały pierwszą „Poziomkę” - znak jakości Magdy Gessler, a Dwór i Restauracja znalazły się wśród najlepszych restauracji i hoteli w Polsce, które zauroczyły Kreatorkę Smaków.

W dniu 3 sierpnia 2015 „u Fukiera” Magda Gessler rozdała „Poziomki” - znak jakości Magdy Gessler. Dwór Kombornia Hotel & SPA**** otrzymał drugą  „Poziomkę” oraz ponownie został opisany wśród 151 wyjątkowych miejsc, które zauroczyły znaną Kreatorkę Smaku.

 Pod koniec 2014 roku  zarówno Dwór Kombornia Hotel&SPA****(jako jedyny obiekt z Podkarpacia) jak i Restauracja Magnolia znalazły się w pierwszej polskiej edycji przewodnika Gault& Millau 2015. Przewodnik prezentuje najlepsze restauracje, wyjątkowe hotele i regionalne specjały widziane okiem niezależnych ekspertów. Obok Michelin jest jedną z najbardziej renomowanych i wpływowych tego typu publikacji na świecie.

Dwór Kombornia nadal pozostaje jedynym obiektem z Podkarpacia jaki znalazł się w drugiej, polskiej edycji przewodnika Gault&Millau 2016.